Lekcje przedmiotów zawodowych hotelarstwa inaczej.
Uczniowie drugiej klasy Technikum Hotelarstwa oraz Szkoły Branżowej w zawodzie kucharz odwiedzili jedną z najważniejszych imprez branży gastronomicznej i hotelarskiej w Polsce: Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA.
Podczas tego wydarzenia, w jednym miejscu i czasie prezentowana jest kompleksowa oferta:
- wyposażenia hoteli, pensjonatów, obiektów wypoczynkowych,
- wyposażenia i sprzętu dla restauracji, barów, pizzerii, kawiarni, cukierni i innych punktów gastronomicznych,
- produktów spożywczych i napojów, w tym kawy i herbaty.
To na tych targach co roku spotyka się branża, aby podsumować rok, a także zaprezentować nowości i trendy na kolejny sezon.
Dla uczniów z technikum hotelarstwa i szkoły branżowej udział w targach to inspiracja do dalszego rozwoju w roli pracowników recepcji, kucharzy czy też menedżerów restauracji i hoteli, a także okazja do wartościowego spędzenia czasu poza murami szkoły.